USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Käyttäjä

Mikä Gamesaver on?

Gamesaver on ainutlaatuinen pelillistetty junioriurheiluun kehitetty videomedia. Se on yhteisöllinen palvelu sekä pelien livestreamaukseen että niiden katsomiseen.

Sen lisäksi että voit katsoa suosikkijuniorijoukkueesi pelejä ja kannustaa joukkuettasi, tuotetaan Gamesaveriin lajiin liittyvää sisältöä säännöllisesti.

Kenelle Gamesaver on tarkoitettu?

Gamesaver on palvelu kenelle tahansa junioriurheilusta kiinnostuneelle, mutta erityisesti se palvelee pelaajia, kokonaisia joukkueita ja läheisiä.

Miten Gamesaveria voi käyttää?

Gamesaver –palvelu on käytettävissä katsojana joko sovelluksen tai nettiselaimen kautta eli voit olla mukana peleissä katsojana missä tahansa ne fyysisesti pelataankin. Sen lisäksi että pelejä voi katsoa livestreamin kautta, voit halutessasi osallistua peleihin aktiivisesti virtuaalisia kannustimia käyttämällä. Mikäli livelähetys jää katsomatta, kaikki kuvatutpelit ovat katsottavissa jälkikäteen tallenteena. Kaikki mielenkiintoinen lisäsisältö, kuten lajikohtaiset studiot ja maalikoosteet ovat katsottavissa samaan edulliseen kuukausihintaan.

Gamesaver tarjoaa alustan, jolla pelit voidaan striimata livenä mobiililaitteesta ja pelin aikana palvelun käyttäjät voivat olla osa tätä jännittävää urheilutapahtumaa kannustamalla joukkueita erilaisilla virtuaalisilla kannustimilla. Sovelluksessa on lisäksi sisäänrakennettu tulospalvelu. Pelit tallentuvat palveluun, josta niitä voi jälkikäteen katsoa tallenteina ja käyttää pelien analysointiin. Se on lisäksi kanava, jonka kautta joukkueet voivat tarjota yhteistyökumppaneilleen näkyvyyttä ja ansaita lisätuloja.

Mille käyttöjärjestelmille sovellus on saatavilla?

Apple iOS 9.0 ja uudemmat, Android 5.0 ja uudemmat.

Millä mobiililaitteilla sovellus toimii?

Apple iOS iPhone 6.0 ja uudemmat, Android 5.0 ja uudemmat.

Miten saan itselleni Gamesaver sovelluksen?

Lataamalla suomalaisesta Apple –storesta tai Google play –kaupasta.

Millä nettiselaimella palvelu toimii?

Suosittelemme Google Chromen käyttöä. Myös Safari, Mozilla Firefox ja Windows Edge -selaimet ovat tuettuja. Internet Explorer –selainta ei valitettavasti tueta.

Mitä palvelun käyttäminen vaatii? / Mitä teknisiä vaatimuksia palvelun käyttämiseen on?

Jotta voisit katsoa pelejä tai muuta sisältöä mobiililaitteestasi, pitää sinulla olla ladattuna sovellus ja laite kytkettynä verkkoon. Voit katsoa sisältöä myös tietokoneen tai puhelimen nettiselaimella osoitteessa m.gamesaver.net.

Voiko palvelua käyttää ilman yhteyttä verkkoon?

Valitettavasti ei. Kaikki sisältö tallentuu pilvipalvelimelle, joten palvelun käyttäminen vaatii yhteyden langattomaan tai langalliseen verkkoon.

Millä kielillä palvelu toimii?

Tällä hetkellä tuetut kielet ovat suomi ja englanti.

Missä maissa palvelu on saatavilla?

Tällä hetkellä sovellus on ladattavissa Suomen AppStoresta ja Google Play -kaupasta.

Voinko käyttää palvelua Suomen ulkopuolella?

Kyllä, kunhan sovellus on ladattu Suomen App Storesta tai Google Play -kaupasta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää nettiselaimella osoitteessa m.gamesaver.net.

Tarvitseeko palvelun käyttämistä varten luoda käyttäjätili?

Kyllä. Palvelun käyttäminen vaatii rekisteröitymisen, jotta voimme varmistaa kunkin käyttäjän saavan tilaamaansa palvelun.

Rekisteröidyin mutta en pääse sisään sovellukseen?

Rekisteröityminen vaatii aktivoinnin. Tili vahvistetaan ja aktivoidaan klikkaamalla annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetettyä linkkiä, jonka jälkeen palveluun pääsee kirjautumaan.

Rekisteröidyin mutta en saanut sähköpostia?

Sähköposti on saattanut myös mennä roskapostiin, eli kannattaa katsoa sieltä. Joskus sähköpostin saapumiseen postilaatikkoosi saattaa mennä pidempi aika. Mikäli sähköpostia ei kuulu, voit olla yhteydessä Gamesaver-tiimiin.

Entä jos syöttämäni sähköpostiosoite/käyttäjätunnus ei toimi?

Tarkista kieliasu ja yritä uudelleen. Mikäli ei vieläkään toimi, laita meille viestiä niin tarkistamme järjestelmään syötetyn sähköpostin/käyttäjätunnuksen tiedot.

Mitä jos unohdan salasanani?

Saat tilattua uuden salasanan sovelluksen kirjautumissivulta. Syötä sähköpostiosoitteesi, jolla rekisteröidyit palveluun ja saat uuden salasanan sähköpostitse.

Voinko päättää tilaukseni milloin tahansa?

Kyllä. Voit päättää tilauksesi koska tahansa. Päätettyäsi tilauksesi on se voimassa vielä tilausjakson loppuun asti, jonka jälkeen sen voimassaoloaika päättyy. Täältä löydät lisätietoa siitä, miten sovelluksen sisäisellä ostolla tehty tilaus perutaan:
- iOS-laitteella tehty tilaus: https://support.apple.com/fi-fi/HT202039

- Android-laitteella tehty tilaus: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=fi

- Osoitteessa m.gamesaver.net tehty tilaus:
1. Kirjaudu sisään palveluun
2. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Oma profiili
3. Valitse tilaukset
4. Peru tilaus

Onko palvelun katsomiselle ikärajaa?

Ei. Sisältö on kaikille soveltuvaa.

Onko palvelussa katsottavissa kaikki urheilulajit?

Tällä hetkellä palvelun kautta on katsottavissa salibandyn, jääkiekon ja lentopallon junioripelejä. Lisää lajeja lisätään valikoimaan säännöllisesti.

Tuleeko palveluun yksilölaleja?

Gamesaver on lähtökohtaisesti tarkoitettu joukkueurheilulajien videomediaksi. Yksilölajeja ei ole suljettu täysin pois ja niitä voi jollain aikataululla tulla mukaan palveluun.

Näkyykö palvelun kautta esim. NHL tai SM-liiga-pelit?

Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Gamesaver keskittyy olemaan juniorijoukkueiden ja aikuisten amatöörijoukkueiden videomedia.

Odottamani ottelu ei näykään Gamesaverissa, mitä teen?

Ole yhteydessä joukkueen toimihenkilöihin. Gamesaver tarjoaa alustan jolla joukkueet voivat kuvata ottelunsa, ja joukkueet ovat vastuussa otteluiden kuvaamisesta.

Millaista dataa minusta kerätään?

Otamme tietoturvan vakavasti emmekä jaa käyttäjiemme tietoja tarpeettomasti.
Käyttöehdot löytyvät täältä ja tietosuojaseloste täältä.

Sisällön luonti / nauhoittaminen / tallentaminen

Mitä tarvitsen sisällön luomiseen ja tallettamiseen?

Gamesaver –tiimiltä hankitut joukkuekohtaiset kuvausoikeudet, puhelimeen ladatun sovelluksen, kuvaajan ja verkkoyhteyden.

Kuvaaja vastaa pelistreamin kuvaamisesta ja samalla tallentamisesta sovellukseen. Muun sisällön tallentaminen ei tällä hetkellä ole luvallista.

Mitä teknisiä vaatimuksia sisällön tallettamiseen on?

Tarvitset ladatun älypuhelimen, sovelluksen, verkkoyhteyden (4G tai WiFi) ja kolmijalan tai vastaavan, jolla laitteen saa vakaaseen asentoon.

Tabletteja ei tällä hetkellä suositella kuvaukseen kameran huonomman laadun vuoksi, valitse ennemmin tarkoitukseen soveltuva älypuhelin. Suosittelemme myös testaamaan nopeuden ja kuvanlaadun hyvissä ajoin mikäli vain mahdollista.

Liittyen verkkoyhteyteen mikä on vaadittu upload –nopeus?

Suositeltava upload -nopeus on vähintään 5 mbps.

Voiko kuka tahansa streamata ja tallettaa sisältöä?

Ei. Streamaus on rajoitettua ja joukkueiden vastuulla. Streamausta varten tarvitaan kuvausoikeudet. Kuvausoikeus on joukkuekohtainen.

Miksi kuvausoikeudet tarvitaan?

Kuvausoikeudella varmistamme että palveluun päätyy oikeanlaista sisältöä.

Miten joukkue saa oikeuden streamata sisältöä?

Joukkue nimeää kuvausvastaavan(t), joka tilaa kuvausoikeudet tällä lomakkeella.

Kuinka nopeasti kuvausoikeudet saa?

Arkena lupaamme kuvausoikeudet viikon sisällä.

Maksaako sisällön streamaaminen?

Kuvausoikeudet ja sovelluksen käyttäminen streamaamiseen on ilmaista mutta on hyvä huomioida mahdolliset laitehankintoihin liittyvät menot. (Kolmijalka, sopiva mobiililaite yms)

Mistä saan apua jos kohtaan ongelmia?

1. Lue FAQ huolellisesti
2. Laita meille viestiä

OTA YHTEYTTÄ

Jätä meille viesti

Osoitteemme

Vattuniemenranta 2,
00210 Helsinki
Finland

  • Email:support@gamesaver.net